Raoul Martin

Levensloop
Raoul_MartinIk volgde mijn studie aan de Academie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht, afdeling Modevormgeving.  Na mijn afstuderen in 1990, ben ik in 1991 gestart met mijn eigen Ontwerp Studio.  Binnen mijn studio ben  ik op zoek gegaan naar mijn eigen handschrift. Dit heeft mij in contact gebracht met verschillende materialen, binnen welke ik met name met keramiek en glas gewerkt heb. (www.raoulmartin.com)

Inspiratie
Mijn stijl is een verzameling van een aantal -op het eerste gezicht- tegengestelde bronnen. De grootste inspiratiebron is voor mij de natuur.  Met name de organische lijnen en vormen, die ik graag gebruik in mijn dessin ontwerpen.

Ten tweede zijn de middeleeuwen  een enorme inspiratiebron voor mij, vooral  door de heraldiek en het mystiek  van deze tijd. Last but not least, bewonder ik de  Italiaanse Renaissance, vanwege het uitbundige kleur gebruik  in de architectuur en in de stoffen.

FashionDolls®
De eerste FashionDolls® zijn ontstaan als een dessin op handgeschilderde eetborden.  Dit was voor mij een  manier om couture & design  ideeën te visualiseren. Tegenwoordig teken ik de Fashion Dolls® met vulpen. Door deze snelle en vloeiende techniek is de unieke stijl van de huidige Fashion Dolls® ontstaan.

De FashionDolls® collectie
Op dit moment  werk ik heel hard aan de realisatie van mijn “FashionDolls®” collectie.
Ik ben vastberaden om hiermee de Europese markt te veroveren.
De huidige FashionDolls® collectie (FD) bestaat uit:
T-shirts, Tassen, Modeaccessoires en Servies.

De collectie kent meerdere stijlen, geïnspireerd op mijn “FashionDolls” en de steden waar ze wonen.